Kijkers Bureau Hengeveld lossen 33 zaken op

PROVINCIE UTRECHT - De politie Midden-Nederland moest ook in 2017 flink aan de bak met liquidaties, inbraken en overvallen. Bij ruim 150 zaken werd de hulp ingeschakeld van de kijkers van opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht. En met succes.
In totaal werden 156 zaken behandeld. Dat leverde 562 tips op. Daarmee werden 33 zaken opgelost. In totaal werd van 46 verdachten de identiteit achterhaald.

TEVREDEN

Presentator Sacharko Broere is tevreden met het resultaat. "Natuurlijk los ik het liefst alle zaken op die we behandelen, maar dat is wishful thinking. 33 opgeloste zaken is geweldig." Op de vraag welke zaak hem het meest is bijgebleven, noemt hij de zaak Anne Faber. ''Daar hebben we in meerdere uitzendingen aandacht aan besteed. Het maakte op de redactie veel los. Een talentvolle jonge vrouw op de verkeerde plek, op het verkeerde moment. Vreselijk."

SNEL

Regelmatig worden zaken al snel na de uitzending opgelost. Zo werd in november bewakingsbeeld getoond van een meisje dat tijdens een tienerdisco in Bunnik een ander meisje zou hebben mishandeld. Het gezochte meisje meldde zich enkele uren later al bij de politie.
Bewakingsbeeld wordt zo nu en dan ook gedeeld via de Facebookpagina van RTV Utrecht. Regelmatig zorgt dit voor 'kliktoppers', zoals de pinpasdief met flaporen en een opvallend lange pinknagel. Het beeld bereikte 760.000 mensen. Ondanks het grote bereik is de man nog niet gevonden.

CAMERA'S

Broere: "Hoe beter het beeld, hoe groter de pakkans. Ik realiseer me dat goede beveiligingscamera's geld kosten, maar als ik een eigen zaak zou hebben, zou ik goede camera's aanschaffen. Het voorkomt geen overval, maar maakt het vinden van de dader wel stukken makkelijker."
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie. De eerste uitzending was eind 2004. Hoofdofficier van justitie Jet Hoogendijk van het parket Midden-Nederland: "Bureau Hengeveld levert een heel zinvolle bijdrage aan de opsporing. Ook in het nieuwe jaar hopen we dat veel mensen kijken en ons helpen aan waardevolle tips."

Kijkers Bureau Hengeveld lossen 33 zaken op