Slachtoffer (81) van schietpartij Overvecht is weer thuis

UTRECHT - De 81-jarige vrouw die in Utrecht Overvecht geraakt werd door een verdwaalde kogel, is weer thuis. Ze maakt het volgens haar man naar omstandigheden goed.
De vrouw lag in de nacht van zondag op maandag met haar man in bed, toen op straat een schietpartij losbarstte. Een van de kogels vloog het huis van de twee binnen en raakte de vrouw in haar been. Bij de buren bleek een kogel in de badkamer te zitten. In totaal vond de politie 28 patroonhulzen op de Japuradreef.
De vrouw verloor door de schotwond veel bloed en werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar moest ze ook een tijdje blijven om aan te sterken, maar na een bloedtransfusie is ze weer genoeg opgeknapt om naar huis te kunnen. Volgens haar man gaat het steeds beter en kan ze inmiddels kleine stukjes lopen.

BEZOEK

Vandaag heeft het stel een gesprek gehad met de politie over wat er is gebeurd. Daarbij hebben ze ook aangifte gedaan van poging tot doodslag.
Vanmiddag kregen ze ook nog bezoek van locoburgemeester Everhardt. "Mooi dat ze interesse hebben", zegt de man. Maar verder willen de twee vooral rust om even bij te komen van alle consternatie.

SCHUTTERS SPOORLOOS

De schutters die zondagnacht het vuur openden, zijn nog altijd spoorloos. De daders zijn volgens de politie mannen met een donkere huidskleur. Zij gingen er in een lichtgrijze BMW vandoor en zijn later overgestapt in een Audi A5 met een vals kenteken.
Maandag doorzocht de politie 6 woningen in en buiten Utrecht. Er zijn onder meer track & trace-systemen, observatiemiddelen en een hoeveelheid (hard)drugs in beslag genomen. De politie sluit niet uit dat er nog meer invallen volgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.