Opnieuw geluidsoverlast: toch weer nachtelijke werkzaamheden bij station Driebergen-Zeist

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Omwonenden van station Driebergen-Zeist moeten zich opnieuw opmaken voor een paar slapeloze nachten. Spoorbeheerder ProRail en aannemer BAM moeten vanaf middernacht een spoedreparatie uitvoeren aan het spoor. Het is een calamiteit, zegt de aannemer en ze verwachten 'ernstige geluidshinder'.
Door de werkzaamheden van afgelopen weekend zijn er verzakkingen ontstaan, zegt BAM. Daarom moet bij de overweg ter hoogte van de Hoofdstraat het spoor vervangen worden. De werkzaamheden staan voor komende nacht en morgennacht gepland.
Het is slecht nieuws voor omwonenden van het stationsgebied. Zij lagen afgelopen weekend al wakker van het getril en moeten de komende twee nachten weer rekening houden met ernstige geluidsoverlast. Terwijl ProRail en BAM begin deze week tegenover RTV Utrecht verklaarden te stoppen met het trillen van damwanden na veel klachten uit de buurt.
"We hebben gezegd dat de nachtelijke werkzaamheden zoals afgelopen weekend niet meer voor zullen komen, maar een calamiteit is een calamiteit," zegt Jorien Bakkerink, omgevingsmanager van BAM. "Dan kunnen we niet voorkomen dat er toch geluidsoverlast is. Het is alleen niet in de mate zoals afgelopen weekend omdat het de komende twee nachten gaat om andere werkzaamheden."
Het werk begint komende nacht en duurt tot vrijdagochtend 06.30 uur. De Hoofdstraat ter hoogte van de spoorwegovergang is dan afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Stationsweg en de Odijkerweg. Voetgangers en fietsers kunnen overdag wel gebruik maken van het fietspad.
Omwonenden en bedrijven zijn met een informatiebrief op de hoogte gebracht van de werkzaamheden. Ook op de speciale website, via het Twitteraccount en de Facebookpagina van station Driebergen-Zeist is informatie te vinden.