Sleutel van Paleis Soestdijk feestelijk overgedragen aan nieuwe eigenaar

BAARN - Een historische dag in de geschiedenis van Paleis Soestdijk: het voormalige woonhuis van de Oranjes is nu na meer dan 45 jaar niet meer in handen van het Rijk, maar overgedragen aan een particuliere eigenaar.
Met een officiële ceremonie en een feestelijke lichtshow werd de sleuteloverdracht gevierd. De nieuwe eigenaresse, Maya Meijer-Bergmans, heeft grootse plannen voor het pand. Zo komt er een hotel, een evenementencentrum voor het Nederlandse bedrijfsleven en zelfs een bowlingbaan.

WEINIG VERANDERING

Toch wil ze benadrukken dat het historische karakter niet verloren gaat. "Daar wordt echt heel nauw naar gekeken. Het is een monument, dus daar kunnen we ook niet alles mee en dat willen we ook helemaal niet. We gaan echt geen monumentaal behang van de muren trekken. Het idee is eigenlijk dat het paleis gewoon zo blijft zoals de Nederlanders het kennen."
Het pand blijft dus ook gewoon toegankelijk voor publiek. De rondleidingen gaan door, er blijven speciale exposities komen en de bijzondere lichtshow die vanavond werd vertoond blijft de hele kerstvakantie nog te zien.

Sleuteloverdracht van Paleis Soestdijk gevierd met bijzondere lichtshow

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.