Geen ruimte voor lokale initiatieven bij proef met wietteelt

UTRECHT - Er komt geen ruimte voor gemeenten die willen experimenteren met gereguleerde wietteelt. De Tweede Kamer houdt vast aan 'uniforme experimenten' in zes tot tien gemeenten, bleek vandaag in Den Haag.
De regeringspartijen en de PVV en SGP willen niet dat overal verschillende experimenten komen. Ze vrezen dat er dan geen duidelijke conclusie getrokken kan worden, meldt de NOS.
Burgemeesters en wethouders van tientallen gemeenten wilden juist wél lokale en regionale varianten. "We hebben verschillende antwoorden op verschillende vragen nodig", zei de Utrechtse wethouder Everhardt daar eerder over.

UTRECHTSE PROEF NIET UITGESLOTEN

Dat het kabinet niet allerlei verschillende experimenten wil, betekent volgens Everhardt niet dat het is uitgesloten dat er een proef komt in de Domstad. Mogelijk wordt Utrecht een van gemeenten die mee gaat doen aan het landelijke experiment.
Everhardt zou dat wel zien zitten, zei hij vanmiddag tegen RTV Utrecht. "Ik denk dat wij iets bijzonders te bieden hebben als Utrecht. In elk geval qua denkkracht en qua visie op het cannabisbeleid."
Het is nu aan een adviescommissie om te bekijken welke gemeenten geschikt zijn. Everhardt: "Maar daar gaan we geen beautycontest van maken, om het zo maar te zeggen. Het gaat het erom dat er een heel goed experiment komt om die teelt gereguleerd te krijgen in het land. En daar werken we hard aan".

Wethouder Everhardt over de proef met gereguleerde wietteelt

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.