Slachtoffer (21) ongeluk Kardinaal de Jongweg overleden, verdachte meldt zich

UTRECHT - De vrouw die bijna twee weken geleden ernstig gewond raakte bij een aanrijding tussen twee auto's op de Kardinaal de Jongweg in Utrecht is gisteravond in het ziekenhuis overleden. Het gaat om een 21-jarige inwoonster van Utrecht.
De vermoedelijke bestuurder die de automobiliste aanreed, vluchtte in eerste instantie. De 24-jarige man meldde zich gisteren alsnog bij de politie. In het onderzoek zaten al twee 24-jarige Utrechters vast. Zij werden meteen al aangehouden.
Het ongeluk gebeurde op zaterdag 9 december. Het ging mis op de kruising met de Mr. Tripkade. De auto van de vrouw raakte te water, de andere auto reed tegen een boom.
De vrouw die in de auto zat die in het water belandde, werd eerst gereanimeerd en daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht. In de andere auto zaten twee mannen. Zij werden aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Beide mannen waren gewond en moesten naar het ziekenhuis.
De Kardinaal de Jongweg was de hele ochtend dicht in de richting van het centrum om de hulpdiensten hun werk te laten doen. Duikers van de brandweer zochten in het water nog naar andere inzittenden, maar troffen niemand aan.
De politie zette ook een helikopter in. Er kwamen ook een explosievenexpert en rechercheurs kijken bij de Audi S8, die tegen de boom gereden was. De politie wilde uitsluiten dat de auto zou toebehoren aan een plofkraakbende. Er werden geen explosieven in de wagen gevonden.
Een paar dagen later, op 14 december, vond er opnieuw een ernstig ongeluk plaats op de Kardinaal de Jongweg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.