Bewoners Soesterberg verzetten zich tegen woningbouw Oude Tempel

SOEST - Het bosgebied Oude Tempel in Soesterberg gaat veranderen in een woonwijk. Tenminste, als de gemeenteraad vanavond met het bestemmingsplan instemt. En dat kan nog wel eens spannend worden, want buurtbewoners zijn het er niet mee eens.
Omwonenden van het gebied zijn een petitie gestart, die vanochtend 333 keer is ondertekend. ''Het is een prachtig natuurgebied met bomen en beschermde diersoorten, zoals hazelwormen, vleermuizen, eekhoorns en dassen'', vertelt Gerben Stormbroek, een van de bewoners die tegen de woningbouw is.
Stormbroek erkent dat mensen nu eenmaal ergens moeten wonen, ''maar waarom het per se in dit gebied? In Soesterberg wordt al hard gebouwd op andere plekken, moet dan het laatste overgebleven stuk groen er ook aan geloven?''

GECONFRONTEERD

Er zijn informatieavonden georganiseerd over de woningbouw in Oude Tempel maar dat kwam volgens Stormbroek neer op zenden en niet open staan voor argumenten van bewoners. ''Wij worden geconfronteerd met plannen en niet met ideeën waar we nog iets mee kunnen.''
De bewoners hopen dat hun verzet toch nog iets verandert aan de bouwplannen. Als dat niet gebeurt, komen er 250 tot 300 woningen in het gebied.