Kerstdrukte bij Utrechtse groothandel: "Het mag iets meer kosten"

UTRECHT - Supermarkten gaan de komende dagen topdrukte tegemoet. Detailhandel Nederland verwacht dat consumenten bij elkaar zo'n 900 miljoen euro aan kerstinkopen uitgeven.
Ook bij groothandel Sligro in Utrecht is het deze dagen druk. "We merken dit jaar dat er absoluut meer aandacht is voor goede wijnen en mooie producten en het mag iets meer kosten", vertelt vestigingsdirecteur Peter Neefs. Volgens hem hebben consumenten er geen moeite mee om 10 euro voor een fles wijn te betalen.

DRUKKER

Op de afdeling waar de kerstpakketten worden samengesteld, is het een drukke bedoening. Klanten van Sligro besteden meer geld aan hun kerstpakketten. Ook worden de pakketten steeds meer gepersonaliseerd.
"Ik ben nu voor een klant bezig die nog een pakket wil samenstellen met versproducten. Die klant gaat dat vanavond uitdelen, dus dat pakket kan ik nu pas samenstellen", vertelt medewerkster Petty.
"Ook is er dit jaar veel vraag naar pakketten die geschikt zijn voor mensen met een islamitische achtergrond. Dat is dus een pakket zonder drank, zonder varkensvlees en zonder spekjes."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.