DENK mikt op minimaal zes zetels in Utrechtse raad

UTRECHT - De Utrechtse afdeling van DENK verwacht dat het bij de komende gemeenteraadsverkiezingen minimaal zes zetels zal halen. Vandaag presenteerde de politieke beweging haar lijsttrekker: de 31-jarige Mahmut Sungur.
Sungur is een geboren en getogen Utrechter. Hij woont in Kanaleneiland. De lijsttrekker zegt dat DENK in Utrecht vooral zal inzetten op de 'inclusieve stad'. De burgers van Utrecht moeten beter betrokken worden bij het beleid van de gemeente, vindt hij. Volgens de lijsttrekker voelt een deel van bevolking zich al jaren niet gehoord. Andere speerpunten van DENK zijn de bestrijding van arbeidsdiscriminatie en stageplekken voor jongeren die zich buitengesloten voelen.

VERKEER

Ook mobiliteit staat hoog op de agenda. De partij keert zich tegen de versmalling van wegen zoals de westelijke stadsring. De zogenoemde stadsboulevards moeten de groei van het autoverkeer in de stad afremmen. Ook zegt Sungur dat er te veel bussen in de stad rijden. Hij ziet meer in creatieve oplossingen als een monorail.

KANDIDATENLIJST

De partij heeft nog geen verkiezingsprogramma. Daar wordt aan gewerkt. De lijst met kandidaten is ook nog niet compleet. Alleen de eerste zes kandidaten staan vast. Op nummer twee staat de 28-jarige Fatima Yousfi uit Overvecht. Ze is werkzaam als consultant en projectmanager op het gebied van IT en financiën.
Nummer drie op de lijst is Ali Essousi (31). Als Statenlid heeft hij al politieke ervaring opgedaan.
"Met zijn expertise als beleidsadviseur binnen het sociaal domein zal hij zeker ook van grote waarde zijn voor Utrechters", aldus DENK.
Jelle Bouwhuis (52) staat op plaats vier. Hij is werkzaam geweest als cultuurmanager en kunstprogrammeur. Op dit moment is hij zelfstandig ondernemer.
Op plek vier vinden we de 29-jarige Fatiha Aynan (29). Ze is een geboren Utrechtse, die volgens DENK "enorm betrokken is bij de maatschappij en haar kwesties". "Al vroeg zette zij zich actief in voor kwetsbare en risicogroepen in de samenleving", aldus de politieke beweging op haar site..
Mohamed el Mofalli (30) staat op plaats zes. Hij groeide op in de Utrechtse wijk Nieuw Engeland en woont sinds tien jaar in het bloeiende Leidsche Rijn. Momenteel is hij werkzaam als programmeur voor verschillende organisaties.
Van die zes kanidaten hebben er vier een Marokaanse achtergrond en één Hollandse. Sungur zelf heeft Turkse roots. Hij werkt bij de Belastingdienst. In het verleden was Sungur lid van D66 en de PvdA, maar hij sloot zich na de oprichting direct aan bij DENK.
Het valt hem op dat de Utrechtse raad zich kenmerkt door een positieve sfeer. Hij meent dat dit niet zal veranderen met de komst van DENK en de PVV in de Utrechtse raad.

DENK mikt op minimaal zes zetels in Utrechtse raad

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.