Hilversumse rapper en burgemeester Soest ruziën over rellen in Smitsveen

SOEST - De burgemeester van Soest verwijt de Hilversumse rapper Sam J'taime dat hij voor ongeregeldheden heeft gezorgd in de wijk Smitsveen. De rapper was daar in november om een nieuwe videoclip op te nemen. Na afloop ontstonden opstootjes.
Sam J'taime is zich van geen kwaad bewust. Hij zegt dat hij toevallig in Smitsveen was om daar zijn clip op te nemen. "Het was juist gezellig op straat en iedereen heeft zich gedragen."
Hij is boos op de burgemeester en vindt het onterecht dat hij verantwoordelijk wordt gehouden voor dingen die achteraf zijn gebeurd. "Ik ben niet eens door hem gebeld en nu lees ik in de media dat ik word ontboden bij de burgemeester."

STRAATRACES

In een brief aan de gemeenteraad doet burgemeester Rob Metz uit de doeken wat er op 17 november gebeurde. De politie krijgt meldingen binnen over straatraces in Smitsveen en treft daar een groep van 70 mensen aan. Naast hen staat een aantal rappers, onder wie Sam J'taime.
De politie stuurt de rappers de wijk uit. Kort daarop worden brandjes gesticht op straat. Vloeistof wordt op straat gespoten en aangestoken. Omdat de politie vermoedt dat de jeugd een kat-en muisspel wil spelen met de politie, gaan agenten zonder uniform de wijk in.
Die stap is bedoeld om onopvallend daders aan te houden als ze strafbare feiten plegen. In de directe omgeving staan de opvallende auto's stand-by. Het wordt al snel weer rustig in de wijk.

VIDEOCLIP

Burgemeester Metz bekijkt nu samen met de politie of in de videoclip strafbare feiten worden gepleegd. Als dit het geval is, wordt hiervan aangifte gedaan. Ook zal rapper Sam J'taime dan te kennen worden gegeven dat hij verantwoordelijk is voor het verstoren van de openbare orde.
Bij herhaling kan hij bovendien een gebiedsverbod tegemoet zien. De rapper zelf vindt het onbegrijpelijk.''Dit is allemaal zwaar opgeblazen''. Hij nodigt iedereen uit om zijn nieuwe clip 'Souvenir' te bekijken zodat mensen kunnen zien dat het ''gewoon een vette clip is''.

Hilversumse rapper ruziet met burgemeester Soest