Vader van patiënt schenkt UMC 60.000 euro voor kankeronderzoek

UTRECHT - Het UMC heeft vandaag een cheque van 60.000 gekregen voor onderzoek naar hersenkanker. Het geld is ingezameld door de stichting Stop Hersenkanker Nu, een initiatief van Gerard Bisschop. Hij verloor vorig jaar zijn 39-jarige zoon Emiel aan kanker.
"Geweldige vent", zegt vader Gerard. "Een enorme doorzetter. Nam het leven zoals het kwam en heeft nooit geklaagd. En ondanks alle behandelingen en operaties die hij had, heeft hij gewoon vijf jaar lang nog doorgewerkt. Daar had ik zoveel respect voor."
Als eerbetoon aan zijn zoon, besloot Gerard Bisschop in actie te komen. Afgelopen mei stapte hij samen met een goede vriend op de fiets om geld in te zamelen tegen die verschrikkelijke ziekte. Vanuit Eemnes ging de reis naar La Escala in Noord-Spanje, de favoriete vakantiebestemming van zoon Emiel. De tocht werd gesponsord door lokale bedrijven en vrienden.
"Ik ben zo intensief met die actie bezig geweest, dat er voor rouw geen tijd was", zegt Gerard Bisschop. "Dat is daarna gekomen. Maar dat is goed, want rouwen moet." Vandaag werd het hoofdstuk van de fietstocht definitief afgesloten met het overhandigen van de cheque van 60.000 euro aan het UMC.
Het ziekenhuis gaat het geld gebruiken om onderzoek te doen naar nieuwe technieken die gebruikt kunnen worden voor de aanpak van hersentumoren.

Vader van patiënt haalt 60.000 euro op voor onderzoek hersentumoren