Deze week in het nieuws: twee gevonden lichamen en een onschuldige gewonde

PROVINCIE UTRECHT - De wekelijkse topdrie van meest gelezen verhalen op onze site levert af en toe louter ellende op. De donkere week voor kerst was daar een goed voorbeeld van.
1. Gevonden lichaam bij Paleis Soestdijk is van vermiste Edwin Takens
Vandaag precies een week geleden werd de regio opgeschrikt door triest nieuws. 's Ochtends vonden jagers in de buurt van paleis Soestdijk was een levenloos lichaam. Na enkele onzekere uren gaf de politie uitsluitsel: het ging om Edwin Takens, die anderhalve maand vermist was geweest.
De verdwijning van de man uit Soest raakte duidelijk een snaar bij onze lezers, merkten we bij de eerdere nieuwsverhalen hierover. De verdrietige ontknoping van de zaak leverde dan ook ons best gelezen artikel van de week op.
2. Dode vrouw gevonden in Baarn, toedracht overlijden onduidelijk
Twee dagen later werd in Baarn een dode vrouw gevonden. Dat gebeurde in het Park Groeneveld. Een dag later maakte de politie bekend dat het om een 59-jarige vrouw uit Hilversum ging. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf.
3. Slapende vrouw (81) gewond door verdwaalde kogel bij schietpartij Overvecht
De vondst in Baarn leidde op de site de aandacht heel even af van de meest geruchtmakende zaak van afgelopen week, die maandagochtend in alle vroegte was begonnen. In de Utrechtse wijk Overvecht waren toen even na middernacht schoten uit een automatisch wapen te horen op de Japuradreef.
Twee mannen in een rijdende auto bleken onder vuur te zijn genomen en gewond geraakt, de twee schutters waren er in een vluchtauto vandoor gegaan die ze later elders achterlieten.
Het nieuws werd door veel mensen hoofdschuddend gelezen, maar de meeste aandacht kreeg het bericht dat bij de schietpartij nog iemand anders gewond geraakt was: een nietsvermoedende 81-jarige vrouw werd door een verdwaalde kogel geraakt in haar been. Gelukkig maakt ze het inmiddels naar omstandigheden goed.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.