Rijbewijzen afgepakt na negeren rode kruizen en spookrijden op A2

UTRECHT - Twee bestuurders hebben gisteren hun rijbewijs moeten inleveren nadat ze op de A2 eerst rode kruizen negeerden en vervolgens gingen spookrijden. Dat meldt de politie.
De Leidsche Rijntunnel was gisteren vanwege werkzaamheden dicht voor het verkeer dat van Amsterdam naar Utrecht reed. In plaats van de hoofdrijbaan, moest daarom tijdelijk de parallelbaan gebruikt worden. Dat stond boven de weg aangegeven met rode kruizen.

SPOOKRIJDEN

Volgens de politie negeerden drie automobilisten deze rode kruizen enkele kilometers lang, tot ze bij de afgesloten tunnel aankwamen. Daar konden ze niet meer verder, waarop de bestuurders omkeerden en al spookrijdend met flinke snelheid terugreden naar de splitsing van de hoofdrijbaan en de parallelbaan.
Rijkswaterstaat zag dit gebeuren en heeft toen de parallelbaan afgesloten. De ingeschakelde politie kon vervolgens de bestuurders aan de kant zetten. Twee van de drie zijn getraceerd en meegenomen. Zij zijn voorlopig hun rijbewijs kwijt.

EXTREEM

De politie
dat er wel vaker rode kruizen genegeerd worden, "maar zo extreem als gisteren hebben we het nog niet meegemaakt".
Op Facebook biedt de politie excuses aan andere weggebruikers aan. "Stond je gisteren ook voor een dichte tunnel op de A2? Oorzaak: drie spookrijders met hoge snelheid op de A2. Excuus voor de mensen die even in de file hebben gestaan, maar in dit soort situaties vinden wij het noodzakelijk dat de bestuurder worden aangesproken op de hun gedrag en gevaren."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.