Omroep Houten haalt geld op voor gehandicaptensport

HOUTEN - Vrijwilligers van Omroep Houten hebben de afgelopen dagen non-stop radio gemaakt voor het goede doel.
Mensen konden in de tijdelijke studio komen kijken en geld doneren voor sport voor gehandicapten. Uiteindelijk werd bijna 2000 euro opgehaald.

IJSBAAN

De tijdelijke studio staat bij de ijsbaan op Het Rond. "En dat is een succes", zegt Jasper de Bruijn van Omroep Houten.
"Het is wel pittig, want non-stop radio maken is erg vermoeiend. Maar we doen het voor het goede doel en dan is het mooi om te zien dat alle vrijwilligers mee willen doen. We hebben alles live via Facebook gestreamd en we merken dat we veel respons krijgen."

EXPEDITIE ROBINSON

De Houtense Marlé Janssen was zondagmiddag aanwezig om met mensen een 'Robinsonlunch' te eten. Er was een bak meelwormen neergezet en tegen betaling konden mensen de insecten opeten. "Ik heb de eetproef tijdens Expeditie Robinson moeten doen en dat waren enorme larven en zelfs een ei met een embryo werd voorgeschoteld. Dat was een hele ervaring, kan ik je zeggen. Die paar meelwormen die ik nu moet wegwerken zijn wat dat betreft een makkie!"
Janssen is blij dat ze haar bekendheid kan inzetten voor het goede doel. "Sporten is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor mensen met een beperking. Dat ik daar in mijn woonplaats een steentje aan kan bijdragen is alleen maar mooi."

OPBRENGST

De uiteindelijke opbrengst was een kleine 2000 euro. "We hadden stiekem op wat meer gerekend, maar al met al kijken we terug op een geslaagde Houten Huis. Volgend jaar gaan we het weer doen, want het is echt enorm leuk om te doen", zegt De Bruijn.

Omroep Houten haalt geld op voor gehandicaptensport

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.