Ouderen zwaar gedupeerd door uitbranden Zuidbus: "Dit is rampzalig"

UTRECHT - Het taxibusje dat gisteravond vlam vatte op de Rijnhuizenlaan in Utrecht, was een dag ervoor doelwit van sabotage. Dat zegt een aangeslagen Eric Olivier van de Zuidbus. "Deze brand is rampzalig voor ouderen die gebruikmaken van de bus."
Het taxibusje stond gisteravond geparkeerd op de Rijnhuizenlaan toen het misging. Brandweerlieden wisten het vuur te blussen, maar omdat de bus al dertien jaar oud is, lijkt het voertuig total loss.

VERBIJSTERD

"Vanochtend ontving ik een WhatsApp-bericht van een collega. Hij schreef dat de bus was uitgebrand. Ik was verbijsterd. Je verwacht dit niet op de vroege morgen. Dit is mogelijk het einde van onze service aan ouderen. Rampzalig."
Olivier vermoedt dat de bus opzettelijk is gesaboteerd. "De dag ervoor was de ruit al ingeslagen. Mijn plan was om die ruit woensdag te laten vervangen en het busje daarna naar een veilige plek te brengen voor oud en nieuw, maar de vandalen waren ons net voor."

GEDUPEERDEN

Volgens Olivier zijn er talloze ouderen gedupeerd door de brand omdat de bus niet meer bruikbaar is. "De eerstvolgende rit is volgende week woensdag, maar als er tot die tijd niks gebeurt, zullen we moeten afbellen helaas. Het gaat om vele tientallen ouderen per week die gedupeerd zullen zijn."
Momenteel doet de politie onderzoek naar de brand, ondertussen is het bestuur van de Zuidbus in gesprek met onder andere het Ouderenfonds over vervangend vervoer.

Taxibusje van Zuidbus uitgebrand in Utrecht