Utrechtse discotheek Derrick sluit na 14 jaar

UTRECHT - Utrechts bekendste discotheek Aus der Reihe Derrick op de Voorstraat sluit definitief haar deuren. "Na 14 mooie jaren is het moment gekomen om afscheid te nemen van De Derrick", zo laten de eigenaren weten op Facebook.
'De Derrick' was vanaf 2003 een begrip in het Utrechtse uitgaansleven. Menig avondje stappen eindigde in de discotheek, waar voornamelijk muziek uit de vorige eeuw werd gedraaid. Zelf omschreven ze de Derrick als "een eerlijk discotheek, zoals een disco oorspronkelijk bedoeld is".

HORST TAPPERT

In 2013 kwam de discotheek nog in het nieuws nadat bekend werd dat de overleden Duitse acteur Horst Tappert die de rol van hoofdinspecteur Derrick speelde lid was van de
tijdens de Tweede Wereldoorlog.
De uitgaansgelegenheid besloot daarop alle portretten van de acteur uit de zaak te verwijderen. Ook werd een naamswijziging overwogen, maar dat bleef bij een plan.

MISSEN

"Met hart en ziel hebben wij samen met jullie dit tijdperk kleur gegeven. We zullen het missen dag na dag, week na week", zo staat te lezen in een filmpje dat de discotheek online heeft gezet.
De discotheek is morgen voor het laatst open, vanaf 2 januari gaat het pand over op een nieuwe eigenaar. De bedoeling is dat daar vanaf half februari een vernieuwde club haar deuren opent.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.