Tientallen woningen ontruimd na mislukte plofkraak, gevaar geweken

LEERSUM - De politie heeft bij een geldautomaat in de Albert Heijn aan de Honingraat in Leersum een explosief gevonden. Het voorwerp is inmiddels afgevoerd naar een veilige locatie. De 75 bewoners van de tientallen ontruimde woningen werden tijdelijk opgevangen in een nabijgelegen verzorgingstehuis.
De politie sprak vroeg in de ochtend van een mogelijke plofkraak. Het onderzoek naar wat er precies is gebeurd is nog in volle gang. "De recherche gaat verder met het politieonderzoek en op korte termijn zal het gebied vrijgegeven worden."

MOGELIJKE INBRAAK

"Wij hebben eerder vannacht een melding binnengekregen van een mogelijke inbraak aan de Honingraat. Dat was rond 3.00 uur. Wij zijn ter plaatse gegaan, maar hebben op dat moment eigenlijk niks bijzonders aangetroffen. Niet veel later kregen wij een melding dat er mogelijk een plofkraak had plaatsgevonden", aldus de politie, die uiteindelijk een groot gebied afzette en zo'n vijftig woningen ontruimde.
Verslaggever Robert Jan Booij sprak vanochtend met de opgevangen bewoners. "Ik ben wel een beetje van de schrik bekomen", zei een van hen op Radio M Utrecht. "We hoorden om 3.00 uur een scooter wegrijden en een helikopter. Toen heb ik gezocht op internet, maar ik kon niks vinden. We moesten om 6.30 uur onze woning uit, omdat er explosieven waren gevonden."

GEVAARLIJK

De meeste bewoners van de woningen lijken wel begrip te hebben voor de situatie. "Ik begrijp het wel, want het is gevaarlijk. Als het echt afgaat, dan ben je er geweest", aldus een bewoner.
De politie zoekt getuigen. Iedereen die meer denkt te weten over de mislukte plofkraak wordt gevraagd de politie te bellen.

Politie: "We zijn nu aanwezig om de omgeving af te zetten" (om 6.40 uur)
Verslaggever Robert Jan Booij in gesprek met bewoners in Leersum (om 7.40 uur)
Verslaggever Robert Jan Booij in gesprek met de politie (om 8.40 uur)
Mogelijke plofkraak in Leersum, woningen ontruimd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.