Opnieuw ongeregeldheden met taxichauffeurs

UTRECHT - In de Utrechtse binnenstad hebben taxichauffeurs en politieagenten opnieuw tegenover elkaar gestaan. De politie deelde zaterdagnacht twee bekeuringen uit en nam onder mer een taxichauffeur mee naar het bureau.
Volgens een woordvoerder van de politie had een taxichauffeur zijn auto op het Vredenburg dwars op de weg gezet, waardoor het verkeer werd belemmerd. De politie liet zijn taxi wegslepen en de man moest zijn chauffeurspas inleveren. Een taxichauffeur die omstanders probeerde mee te krijgen in het provoceren van de agenten kreeg ook een bekeuring en raakte zijn vergunning kwijt.
Een chauffeur die omstanders probeerde op te hitsen werd na een paar waarschuwingen aangehouden. Een andere omstander weigerde weg te gaan en werd daarom ook opgepakt. Omdat hij zich verzette gebruikte de politie daarbij pepperspray.
De politie sloot de standplaats op de Neude enige tijd af om te voorkomen dat taxichauffeurs zich daar zouden verzamelen. Toen de taxi's daarna op het Vredenburg samenkwamen werden ze daar ook weggestuurd.
Verder hebben agenten op het taxiplatform bij het Centraal Station ingegrepen toen de spanningen onder taxichauffeurs onderling te hoog dreigden op te lopen. Rond vijf uur zondagmorgen was het weer rustig.
Volgens de politiewoordvoerder lijkt het er op dat een kleine groep chauffeurs de onrust aanwakkert. Aanleiding is vermoedelijk het politieoptreden van vrijdagnacht. Toen gingen taxichauffeurs op de vuist met politieagenten.
De aanhouding van een taxichauffeur liep vrijdagnacht uit de hand nadat omstanders zich ermee gingen bemoeien. De politie gebruikte de wapenstok. Taxichauffeurs wilden daarop verhaal halen bij het Utrechtse politiebureau Paardenveld. Uiteindelijk werden er vrijdagnacht acht mensen aangehouden, waaronder enkele taxichauffeurs. Een 22-jarige Utrechter zit nog vast voor geweld tegen een politieagent.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.