Hart van duizenden lampionnen tegen kanker: "Dit maakt indruk"

Een hart van duizenden lampionnen wordt vanavond vlakbij Lunteren ontstoken. KWF Kankerbestrijding vraagt op deze manier aandacht voor iedereen die met kanker te maken heeft. Online kon iedereen voor een geliefde een lampion kopen. De naam van die persoon wordt met de hand op het lantaarntje geschreven. De opbrengst gaat naar kankeronderzoek.
Een van de deelnemers is Elsea Balasz uit Utrecht. Zij laat een lampion branden voor haar vader en oom, die zijn overleden aan kanker. Ook staat ze stil bij een kennis, die het afgelopen jaar met succes is behandeld voor longkanker. "Het is echt een wonder. Ze kreeg in 2017 kanker, een in de lymfeklieren, een in een long en een achter haar borstbeen. Ze heeft keihard gevochten en is nu genezen verklaard."

MOOI IDEE

Balasz doet heel bewust mee aan de actie. "Het betekent meer voor me dan een actie steunen. Ik herdenk zo mensen en vier dat er ook mensen beter zijn geworden. Ik vind het een heel mooi idee", zo zei ze op Radio M Utrecht.
De Utrechtse denkt dat veel mensen geraakt zullen zijn door het lampionnenlicht. "Als je weet dat één op de drie mensen te maken krijgt met kanker, dan moet dat toch op iedereen wel indruk maken."

INVALLEN VAN DE AVOND

De lampionnenactie is georganiseerd om steun te bieden tijdens de feestdagen of om een dierbare te herdenken. In het letterlijke midden van Nederland, bij Lunteren, wordt op een open plek in het bos een hart van lampionnen gevormd. Bij het invallen van de avond gaan de lampjes in de lampionnen aan.
Vorig jaar werd tijdens een soortgelijke actie de Afsluitdijk door het KWF met lampionnen verlicht.

Utrechtse deelnemer: "Het betekent meer voor me dan een actie steunen"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.