DierenPark Amersfoort door 'magische' miljoengrens

AMERSFOORT - DierenPark Amersfoort kan tevreden terugkijken op het afgelopen jaar. De dierentuin heeft voor het eerst de "magische grens van een miljoen bezoekers" gepasseerd. Daarmee behaalde het park voor het vierde achtereenvolgende jaar een nieuw bezoekersrecord.
De miljoenste dierentuinbezoeker is een jongetje dat het park vanochtend met z'n familie bezocht. Hij mag een miljoen minuten gratis naar de dierentuin. Een korte rekensom van RTV Utrecht leert dat hij daarmee 64 jaar lang iedere week een bezoek van vijf uur aan het park kan brengen.

GEWELDIG MOMENT

Het park is ontzettend trots op het resultaat, zo verklaarde financieel directeur Henry Elmendorp vanochtend. "Voor het eerst in de bijna zeventig jaar van het bestaan van ons park, hebben wij één miljoen bezoekers in een jaar mogen verwelkomen, een geweldig moment".
Volgens de dierentuin is het succes wel te verklaren. "Deze zomer hebben wij een nieuw leeuwenverblijf geopend waarin kinderen via een ondergrondse kerker opduiken tussen de leeuwen", zo zegt Elmendorp. "Daarnaast zijn er dit jaar twee olifantje geboren, wat betekent dat er nu vier generaties olifanten in ons park wonen. Dit is uniek in Nederland en wij zien er naar uit de kleintjes samen te zien opgroeien."

OUWEHANDS

Ouwehands Dierenpark in Rhenen kon RTV Utrecht desgevraagd nog geen exacte bezoekersaantallen geven. Wel werd
al duidelijk dat het park dit jaar meer bezoekers trok dan vorig jaar. De verklaring daarvoor is de komst van de twee panda's naar Rhenen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.