Akkoord Jumbo over arbeidsvoorwaarden medewerkers distributie

WOERDEN - Jumbo heeft met zijn eigen ondernemingsraad een akkoord bereikt over nieuwe arbeidsvoorwaarden voor de ruim 3000 medewerkers in de distributiecentra. Die moeten de cao vervangen die in april dit jaar afliep.
Afgelopen voorjaar werd er nog gestaakt in de distributiecentra, waaronder die in Woerden. Aanleiding waren de stukgelopen cao-onderhandelingen met de vakbonden. Jumbo gaf toen aan "geen heil meer" te zien in de opstelling van de bonden en wilde niet meer met ze om tafel voor afspraken over salarissen.

AFSPRAKEN

Volgens Jumbo is bij de nu gemaakte afspraken wel rekening gehouden met de stem van het personeel. Er is volgens het bedrijf "intensief onderhandeld" om tot het huidige akkoord te komen. Om "rust en duidelijkheid te scheppen" gelden de afspraken de komende vijf jaar.
Vooralsnog zijn alleen afspraken op hoofdlijnen gemaakt. De regeling moet nog worden uitgewerkt op detailniveau. Zodra dat gedaan is, is het aan het personeel om de afspraak te ondertekenen. Gebeurt dit niet, dan is volgens FNV-bestuurder Debbie van Leiden nog altijd de oude cao van toepassing.

SCHADEVERGOEDING

De bonden eisen ook nog een half miljoen euro schadevergoeding van Jumbo voor het schenden van stakingsrecht. Tijdens de stakingen bij het distributiecentrum van Jumbo in Woerden eerder dit jaar zou de leiding van het bedrijf tegen de regels in hebben geschoven met uitzendkrachten.
Komt de supermarktketen niet voor 4 januari over de brug, dan willen FNV en CNV naar de rechter stappen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.