Opvang slachtoffers huiselijk geweld Maliebaan sluit

UTRECHT - De opvanglocatie voor vrouwen op de Maliebaan sluit haar deuren. De voorzieningen van de organisatie Moviera gaan tijdelijk naar andere plekken in de stad. Er wordt nog gezocht naar een oplossing voor de lange termijn.
Sinds 1986 werden er op de Maliebaan bijna tienduizend vrouwen opgevangen die slachtoffer waren van huiselijk geweld. In sommige gevallen waren het moeders met kinderen. Sindsdien is de hulpverlening professioneler geworden en is er veel onderzoek gedaan naar de problematiek.

AANDACHT

"In alle lagen van de bevolking kampen mensen met huiselijk geweld", zegt bestuurder Marleen van Eijndhoven. "Daar moet meer aandacht voor komen zodat dit probleem de wereld uit gaat."
Ellen Vermeulen was zelf slachtoffer van huiselijk geweld en kwam in 1995 terecht bij de vrouwenopvang. Nu werkt ze bij Moviera als ervaringsmedewerker. "Ik kan ook nog wel oproepen wat die angst met me gedaan heeft. Die angst die alle vezels van je lichaam zit. Daar kan ik ook nog bij. Dat is ook belangrijk om de vrouwen te begrijpen die nu hier zijn", zegt ze.

WONINGEN

De sluiting van de locatie op de Maliebaan betekent niet dat er geen hulp meer beschikbaar is. De locatie op de Biltstraat breidt uit en woningcorporatie Mitros heeft verschillende woningen beschikbaar gesteld.
Uiteindelijk hoopt Moviera één locatie in de stad te vinden voor alle voorzieningen.

Opvang slachtoffers huiselijk geweld Maliebaan sluit