Opnieuw 3 autobranden in Utrecht: teller op 18

De autobrand op de Grebbeberglaan.
De autobrand op de Grebbeberglaan. © Michiel van Beers
UTRECHT - De brandweer in Utrecht is opnieuw uitgerukt voor meerdere autobranden. Vannacht vlogen voertuigen in brand in Transwijk, Overvecht en De Meern.
Bekijk hier een interactieve kaart van alle autobranden in Utrecht van de afgelopen dagen. Het aantal incidenten staat inmiddels op 18. Er is nog niemand aangehouden.

AUTOBRANDEN

Rond 00.15 uur ging het mis op de Grebbeberglaan: daar ging een Volvo XC60 in vlammen op. Bij aankomst van de brandweer was het voertuig al niet meer te redden.
Bijna vier uur later moest de brandweer opnieuw uitrukken voor een autobrand, ditmaal voor een incident op de Salomedreef in Overvecht. Het vuur verwoestte een auto en een bestelbusje.
Even later moest de brandweer ook naar een autobrand op de Mandenmakerslaan in De Meern, waar bij aankomst twee wagens in brand bleken te staan. De twee voertuigen brandden volledig uit, een derde raakte flink beschadigd.

TOEZICHT

Met deze nieuwe branden komt het aantal incidenten uit op 18. Bij sommige van die gevallen raakten meerdere auto's beschadigd. "We zien het hele jaar door autobranden, maar rond de jaarwisseling is er altijd een piek", zegt een politiewoordvoerster.
In de strijd tegen de autobranden in Utrecht wordt de komende dagen extra toezicht gehouden in de wijken Overvecht, Hoograven en Kanaleneiland. Naast de inzet van extra toezichthouders, worden ook buurtbewoners opgeroepen om een oogje in het zeil te houden. Zo roept de politie mensen op 112 te bellen bij een verdachte situatie.

Auto's total loss door brand; 18 autobranden in Utrecht in korte tijd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.