Oudejaarsdag wordt warm en nat, nieuwjaarsdag wisselvallig

PROVINCIE UTRECHT - Met 13 graden in het midden van het land wordt het morgen een zeer warme Oudejaarsdag. Dat is de voorspelling van Weeronline. Het oude record komt uit 2006, toen was het in De Bilt 12,3 graden.
De dag verloopt onstuimig met langdurige regen en veel wind. Tijdens de jaarwisseling trekken buien over het land. In het hele land staat een stevige zuidwestenwind, die aan zee zelfs hard kan zijn. De temperatuur ligt tussen 8 en 10 graden, een stuk hoger dan in een normale januarinacht (-1 tot +2 graden).

VUURPIJLEN

Gezien de harde wind kunnen mensen hun vuurpijlen beter niet in een lege fles zetten - die zou makkelijk kunnen omwaaien. Een fles gevuld met water of zand is beter, zegt Weeronline.
De wind heeft wel als voordeel dat vuurwerkdampen snel wegwaaien en mist geen kans krijgt. Vorig jaar ontstond door het vuurwerk regionaal plotseling dichte mist.

NIEUWJAARSDAG

Op nieuwjaarsdag zijn er buien, maar ook de zon laat zich soms zien, bij maxima rond 9 graden. Het water van de Noordzee, waar veel nieuwjaarsduiken worden georganiseerd, is 5 tot 7 graden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.