Wederom autobranden in Kanaleneiland en Hoograven

UTRECHT - De brandweer heeft vanavond een autobrand geblust in de Utrechtse wijk Kanaleneiland.
Rond 18.00 uur tikten vandalen het raam van een aan de Livingstonelaan geparkeerde Hyundai I10 in en gooiden vermoedelijk vuurwerk naar binnen. De brandweer had het vuur snel onder controle, waardoor de schade nog enigszins beperkt bleef. Wel is er enige brand, rook- en waterschade. Een berger zal het voertuig komen ophalen.
Ook op de Ridderlaan in de wijk Hoograven is geprobeerd een auto in brand te steken. De brand bleef beperkt tot op de achterbank, maar toch is de schade aanzienlijk.

TOEZICHT

Met deze laatste branden komt het aantal incidenten op 20 sinds Eerste Kerstdag. Bij sommige van die gevallen raakten meerdere auto's beschadigd. "We zien het hele jaar door autobranden, maar rond de jaarwisseling is er altijd een piek", zegt een politiewoordvoerster. Er is nog niemand aangehouden. Bekijk hier een
van alle autobranden in Utrecht van de afgelopen dagen.
In de strijd tegen de autobranden in Utrecht wordt de komende dagen extra toezicht gehouden in de wijken Overvecht, Hoograven en Kanaleneiland. Naast de inzet van extra toezichthouders, worden ook buurtbewoners opgeroepen om een oogje in het zeil te houden. Zo roept de politie mensen op 112 te bellen bij een verdachte situatie.