RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Berg autowrakken groeit, maar is volgens berger niet eens hoger dan anders

1/2
UTRECHT -

Bij bergingsbedrijf Collewijn wordt het autokerkhof met de dag groter. Van de meeste auto's is niks meer over. Toch denkt manager Vincent Ensie niet dat het aantal in brand gestoken auto's groter is dan andere jaren.

''Het beeld tot nu toe is eigenlijk hetzelfde. Wat we vannacht krijgen is afwachten, maar ik heb wel zo'n gevoel dat het zo door blijft zetten'', zegt de manager van Collewijn.

Hoewel het bergen van autowrakken het bestaansrecht is van dit bedrijf, heeft het geen goed woord over voor de daders. ''Het zijn vernielingen die niet nodig zijn en dat is sneu voor de mensen die gedupeerd zijn.''

Wie alleen WA verzekerd is, krijgt geen geld terug als de auto in brand wordt gestoken.


TELLER

De teller voor wat betreft het aantal autobranden staat in Utrecht op 28 sinds Eerste Kerstdag. Vooral gisteravond en vannacht was het bar en boos met tien branden in een paar uur tijd.

Op een interactieve kaart is precies te zien waar in deze oudjaarsperiode brandstichters hebben toegeslagen.


ANGST

De schrik zit er bij sommige mensen goed in zit. "Ik houd mijn hart vast", zei een voorbijganger in Hoograven eerder deze week na opnieuw een reeks autobranden.

Ook winkeliers maken zich zorgen. De twee grote kerstbomen die bij winkelcentrum Hart van Hoograven stonden, zijn vrijdag uit voorzorg weggehaald. De winkeliers vreesden dat ze anders mogelijk in brand gestoken zouden worden.


BEELDEN

Het is lastig om de brandstichters op heterdaad te betrappen omdat de daders vaak al weg zijn voordat de vlammen uit een auto slaan. Ook worden sporen vernietigd door het vuur.

Meldingen van buurtbewoners zijn daarom van groot belang, net als bijvoorbeeld camerabeelden. De gemeente vraagt inwoners om - als dat veilig kan - met een mobieltje de brandstichters te filmen of te fotograferen. Ook de politie roept mensen op camerabeelden te delen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -