Brandweer Utrecht ook op Oudejaarsavond druk met auto's blussen

UTRECHT - Het aantal autobranden in de stad Utrecht is afgelopen week opgelopen tot enkele tientallen. Alleen op deze Oudejaarsavond al vatten minstens achttien voertuigen vlam. In veel gevallen is vrijwel zeker sprake van opzet.
Op een interactieve kaart die RTV Utrecht bijhoudt is goed te zien dat de branden sinds Eerste Kerstdag vooral plaatsvinden in de wijken Hoograven en Kanaleneiland. Ook vanavond zijn daar weer voertuigen in brand gevlogen.
Zo meldde de brandweer autobranden aan de Vronesteinlaan, de Duurstedelaan, de Verlengde Hoogravenseweg en de Stormdijklaan in Hoograven en aan de Pizarrolaan, de Eisenhowerlaan en de Peltlaan in Kanaleneiland. Verder rukten de bluswagens uit naar de Kozakkenweg bij het L. Napoleonplantsoen, de Korianderstraat in Leidsche Rijn, de Adriaan Mulderstraat in Zuilen, de Tichelaarslaan en de Schutstraat in Ondiep en de Cantondreef in Overvecht.

BRANDBLUSSERS

De brandweer werd op Oudejaarsavond tot twee keer toe naar de Roerstraat in de Rivierenwijk geroepen. Aan de Dampkring in De Meern grepen oplettende omwonenden zelf in met brandblussers. Op een garagepleintje bij de Bartolomeo Diazlaan in Kanaleneiland werd een
door brand verwoest. Mogelijk is daarbij brandstichting in het spel.
Het nieuwe jaar begon slecht aan de Van der Pekstraat in Zuilen. Daar had een autobezitter de twijfelachtige eer om de eerste autobrand van 2018 in Utrecht de melden.

REGIO

Vorig jaar gingen in de hele provincie Utrecht 34 auto's in vlammen op. Dat was overigens een aanzienlijke verbetering na de jaarwisseling van 2015 op 2016. Toen werden er 63 voertuigbranden in de regio geteld.
Dit jaar ligt het aantal autobranden buiten de stad aanzienlijk lager. De Oudejaarsavond werd in Nieuwegein ontsierd door een autobrand aan het Van Herweijnenplantsoen en in Veenendaal aan de Hubert van Zuilenweg en de Konijnenlaan. Even na middernacht werd een autobrand aan de Costerlaan in Zeist gemeld. In Rhenen vloog een voertuig aan de Achterbergsestraatweg in brand.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.