Ziekenhuizen hebben "extreem drukke" jaarwisseling

PROVINCIE UTRECHT - De ziekenhuizen in de regio hebben veel patiënten moeten helpen tijdens de jaarwisseling. Meerdere ziekenhuizen noemen het tegen RTV Utrecht zelfs een "extreem drukke nacht".
Er zijn in de regio zeker 18 vuurwerkslachtoffers naar de spoedeisende hulp gebracht. Ook waren er in totaal zeker 19 mensen met een alcoholvergiftiging. Overigens kunnen niet alle ziekenhuizen een vergelijking trekken met afgelopen jaren.

DIAKONESSENHUIS

Bij het Diakonessenhuis kwamen 37 mensen op de spoedeisende hulp terecht. Ter vergelijking, een woordvoerder noemt twintig patiënten op een normale avond "een extreem drukke nacht". Het Diakonessenhuis kan wel een vergelijking trekken met de afgelopen twee jaar. Vorig jaar waren er 27 patiënten en het jaar ervoor 26.
Vier mensen werden binnengebracht met letsel door vuurwerk, waarvan er 1 jonger dan 16 jaar was. Ook waren er vijf mensen met een alcoholvergiftiging en twee ten gevolge van drugsgebruik. Volgens de woordvoerder was ook een keer een "dreigende situatie voor ons personeel" en moest de beveiliging ingrijpen.

ANTONIUS

Bij het St. Antonius Ziekenhuis kwamen op de spoedeisende hulpen van Nieuwegein en Leidsche Rijn in totaal drie patiënten binnen met vuurwerkletsel. Ook waren er vijf alcoholvergiftigingen. Op de afdeling van het Antonius in Woerden waren er geen vuurwerkpatiënten of alcoholvergiftigingen.

UMC

Bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht was het volgens een woordvoerder ook "extreem druk" op de spoedeisende hulp. Het ziekenhuis had zich ook voorbereid op een drukke nacht en dat werd het ook. Er waren vijf patiënten met vuurwerkletsel.

MEANDER

Bij het Meander in Amersfoort spreekt een woordvoerder van een "redelijk drukke jaarwisseling". Zes mensen hebben zich op de spoedeisende hulp gemeld met vuurwerkletsel. Drie daarvan hebben schade aan hun oog. En van de patiënten zijn er twee jonger dan 15 jaar.
Bij het Meander kwamen negen mensen binnen met een alcoholvergiftiging, twee waren er minderjarig.

AMBULANCE

De
in de stad Utrecht had het flink drukker dan vorig jaar. Er waren in totaal 58 spoedritten. Vorig jaar waren dat er nog 7. Daar kwam bij dat meerdere ambulances vannacht een lekke band kregen door glas.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.