Amersfoort geliefde plek voor woninginbrekers

AMERSFOORT - In Amersfoort slaan inbrekers de laatste tijd opvallend vaak toe. Volgens de politie gaat het afgelopen week om tien pogingen tot inbraak en in negen andere gevallen is het de criminelen echt gelukt om huizen binnen te komen. De politie surveilleert nu extra in de wijken waar de inbrekers hebben toegeslagen.
In de wijken Kattenbroek, Schothorst en Kruiskamp zijn de meeste inbraken gepleegd. De politie roept op Facebook op om waakzaam te zijn. Ook hopen agenten dat getuigen zich melden.
De inbraken zijn voornamelijk gepleegd in de avonduren. In de meeste gevallen werd een raam of een deur opengebroken met een schroevendraaier of breekijzer.

LAATSTE INBRAAK

De dieven hebben voor het laatst toegeslagen in een woning aan het Heer Halewijnpad. Getuigen hebben toen twee jongens van rond de achttien jaar zien wegrennen.
Ze hadden een tenger postuur, een smal gezicht en waren allebei ongeveer 1.65 meter lang. De ene verdachte droeg een zwarte lange jas en een pet. De andere jongen droeg een trainingspak van het merk Nike en had ook zwarte glimmende schoenen aan.