Overlijden Savannah centraal in nieuwjaarsspeech burgemeester

PROVINCIE UTRECHT - De gemeente Bunschoten organiseert vanavond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Tijdens de bijeenkomst is veel aandacht voor het overlijden van de 14-jarige Savannah.
Volgens burgemeester Van de Groep heeft de dood van het meisje zoveel impact gehad, dat hij er niet aan ontkomt om in zijn toespraak in te gaan op de tragische gebeurtenis.
Afgelopen zomer werd het lichaam van Savannah gevonden in een sloot op industrieterrein de Kronkels. De 17-jarige Angelo S. wordt ervan verdacht dat hij haar heeft omgebracht.

TOEKOMST

Van de Groep wil niet alleen terugkijken. Hij wil ook vooruit kijken omdat hij voelt dat 2018 een mooi jaar wordt voor zijn gemeente.
"De economische ontwikkelingen, onze nieuwbouwprojecten, ontwikkelingen binnen het sociaal domein. Dus we kijken wel met vertrouwen naar het jaar 2018", aldus Van de Groep.

RECEPTIE

Niet alleen Bunschoten geeft deze week een nieuwjaarsreceptie. Ook andere gemeenten organiseren deze week de borrelbijeenkomst.
Traditiegetrouw houden burgemeesters een speech waarin ze terugblikken op het vorige jaar en hun ambities uitspreken voor de komende tijd. Commissaris van de Koning, Willibrord van Beek, houdt namens de provincie Utrecht een toespraak.

VOORBEREIDING

"Daar ben ik de laatste twee weken regelmatig mee bezig geweest. En tussen de feestdagen heb ik er nog de laatste hand aan gelegd", aldus Van Beek. Een belangrijk thema voor hem is de aankomende gemeenteraadsverkiezingen, maar ook de toekomst is een belangrijk onderwerp.
Het wordt namelijk tijd dat de provincie Utrecht gaat oogsten. "Het gaat ons ontzettend goed en daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee. Maar we realiseren ons ook heel goed, dat dat heel snel weer voorbij kan zijn. En dat het ook niet vanzelf komt. Dus al die positieve verhalen moeten nu vanaf 1 januari ook echt waargemaakt gaan worden", aldus de Commissaris van de Koning.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.