Knuffelpanda's goed voor omzet Ouwehands

RHENEN - De komst vorig jaar van de reuzenpandas Wu Wen en Xing Ya heeft Ouwehands Dierenpark iets meer bezoekers opgeleverd. De dierentuin in Rhenen telde 1.055.000 bezoekers, tegen 997.000 in 2016. De omzet van het park steeg sterk sinds de panda's er wonen, volgens directeur Robin de Lange is die bijna verdubbeld ten opzichte van 2016.
De reuzenpanda's arriveerden begin april onder enorme belangstelling in Nederland tijdens een mediaspektakel op Schiphol. Daarna gingen de dieren per vrachtwagen naar hun nieuwe thuis in Rhenen. Voor hun komst vreesden de gemeente Rhenen en de dierentuin dat de stroom pandakijkers een verkeerschaos zou veroorzaken op de Grebbeberg. De verwachte topdrukte van 10.000 mensen per dag bleef echter grotendeels uit.
Toch zijn ze bij de dierentuin niet ontevreden over de cijfers: "Het gaat uiteindelijk om aantallen en omzet en als je nu afgelopen jaar kijkt, we hebben tot en met mei moeten wachten op de panda's", zegt directeur Robin de Lange. "Tot mei vielen de bezoekersaantallen tegen en tot die tijd hebben we ook gewerkt met kortingsactie's. Maar toen vanaf juni waren de panda's zichtbaar en toen was het ook druk. Niet te druk, maar wel perfect eigenlijk. Genoeg bezoekers en de omzet is goed, bijna een verdubbeling van vorig jaar. Dat komt ook door de merchandise en de bedrijfsevenementen. Wij zijn heel tevreden."