Oei het woei! Verstilde beelden van de storm

PROVINCIE UTRECHT - Wie vandaag lekker binnen heeft kunnen blijven heeft hoogstwaarschijnlijk geen last gehad van de eerste zware storm van 2018. Maar wie naar buiten moest heeft de wind snoeihard door de haren of over de kale bol voelen waaien. Het woei namelijk, en hoe!
Auto's, garageboxen, huizen en stoplichten; ze moesten het vandaag allemaal ontgelden. De storm - bar en boos - zorgde voor vallende takken en bomen, waardoor veel dingen beschadigd raakten. En het ging vaak mis: in onze regio kwamen bij de Veiligheidsregio honderden meldingen van stormschade binnen. Van veel van die ongelukken door de storm zijn foto's gemaakt, die bij dit artikel te zien zijn.
Kort voor 13.30 uur stond de teller van de brandweer al op 217 meldingen van stormschade. Nog geen twee uur later waren dat er al 250. Die meldingen varieerden van omgevallen bomen (op onder meer huizen en auto's), ondergelopen kelders en afhangende en afgewaaide takken. Maar ook een groep schapen hield de gemoederen in Kockengen bezig, want daar was het hek van de wei opengewaaid.
De zware storm is in de loop van de middag gaan luwen. Volgens Weeronline was de storm rond 15.00 uur 'echt voorbij'. Wel kunnen nog tot het begin van de avond zware windstoten plaatsvinden.