Hooglanderveen leeft mee met overvallen Boni-personeel

HOOGLANDERVEEN - De inwoners van Hooglanderveen gaan bossen bloemen langsbrengen bij de vijf Boni-medewerkers die afgelopen zaterdagavond werden geconfronteerd met een gewapende overvaller.
Het drama in de supermarkt maakte veel los in het dorp in de gemeente Amersfoort, vertelt Renzo Veenstra. Hij beheert de buurt-whatsappgroep. "Toen de politie daar een bericht in zette was het hele dorp in rep en roer. Mensen gingen de straat op om mee te zoeken naar de verdachte."
"Iedereen kent de kassamedewerker die een pistool onder zijn neus kreeg gedrukt", zegt Veenstra. De 17-jarige jongen krijgt momenteel slachtofferhulp. "We willen als dorp steun betuigen."

INZAMELING

Een andere inwoner van Hooglanderveen kwam met het idee om een inzamelingsactie te starten voor bloemen voor het Boni-personeel. Een oproep op een besloten Facebook-pagina leverde ruim driehonderd euro op. "Daar kunnen we flink wat bossen bloemen voor kopen."
De bloemen worden aanstaande zaterdag overhandigd. Alle inwoners van Hooglanderveen worden opgeroepen om daar bij aanwezig te zijn.
Enkele dagen na de overval is een 16-jarige jongen uit Hoevelaken aangehouden. "Dat heeft voor heel veel opluchting gezorgd in het dorp", zegt Veenstra.