Relatiecrisis loopt totaal uit de hand: OM eist cel tegen vechtend stel

DE BILT - Een ruzie tussen een stel uit De Bilt is zo uit de hand gelopen dat het Openbaar Ministerie vandaag tegen beiden celstraffen heeft geëist.
Het ging helemaal mis toen de 47-jarige man langsging bij zijn 43-jarige vriendin, met wie hij al twaalf jaar een relatie heeft. Hij trapte haar voordeur in, sleepte zijn wederhelft aan haar haren door de woonkamer en vernielde een tv, een lamp en een Jezusbeeld.

TERUGVECHTEN

Maar de vrouw liet het er niet bij zitten. Ze stak haar vriend met een mes in zijn borst en sloeg met een hamer op zijn hoofd. De man liep een klaplong op.

STRAFEIS

Volgens het OM is de vrouw schuldig aan poging tot doodslag. Ze moet van de aanklager 120 uur werkstraf verrichten. Ook moet ze 150 dagen voorwaardelijke celstraf krijgen met een proeftijd van drie jaar. Vanwege de heftigheid van de ruzie wordt ze als verminderd toerekeningsvatbaar bestempeld.
Haar vriend moet van het OM een maand de cel in. Ook zou hij een contactverbod van drie jaar moeten krijgen en moet hij van de aanklager 450 euro schadevergoeding betalen voor de kapotte spullen. Bij de strafeis is rekening gehouden met het feit dat de man eerder is veroordeeld wegens agressief gedrag tegenover zijn vriendin.
De rechter doet over twee weken uitspraak in de zaak.