Samenwerking NOS en regionale omroepen gaat verder

PROVINCIE UTRECHT - De NOS en de dertien regionale omroepen hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend voor de periode 2018 tot en met 2020. De samenwerking bestaat onder meer uit het uitwisselen van radio- en televisiebijdrages.
Dat gebeurde in 2017 bijna 2500 keer. Regionaal nieuws werd via de site en de app van de NOS meer dan 130 miljoen keer gelezen.

NIEUWSBLOKKEN

Dat blijkt uit het overzicht van Bureau Regio, de aparte redactie van de regionale omroepen op de nieuwsvloer van de NOS in Hilversum. Bureau Regio verzorgt ook de regionale nieuwsblokken in de NOS Journaals van 12.00 en 15.00 uur.
Naast de uitwisselingen en het online-nieuws deden de NOS en de regionale publieke nieuwszenders ook een aantal researchprojecten samen. Onderzoek naar de werkdruk onder leraren, de drijfveren van raadsleden of het oordeel van leden van sportverenigingen over hoe gezond hun sportvereniging nu echt is bijvoorbeeld.

HAARVATEN

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws prijst de samenwerking: "Die wordt steeds substantiëler, waardoor wij nog dieper in de haarvaten van de samenleving kunnen doordringen. De regionale omroepen op hun beurt kunnen sneller en makkelijker bij het binnen- en buitenlandse nieuws. Zo blijven wij werken aan ons doel: de nieuwsconsument zo volledig mogelijk informeren."