"Nieuws over Brian N. enorme klap voor ouders vermoorde Romy"

ACHTERVELD/AMERSFOORT - Het nieuws dat de moordenaar van Romy uit Hoevelaken onder behandeling was bij ggz-instelling De Waag in Amersfoort, is hard ingeslagen bij de ouders van het 14-jarige meisje.
"Had dit voorkomen kunnen worden? Dat is wat de ouders zich nu afvragen", zegt advocaat Dineke Postma tegen RTV Utrecht. "Voor hen lijkt het erop dat hij heel veel vrijheid kreeg, ondanks dat hij al in beeld was bij justitie."
Brian N. heeft al voor het drama met Romy geprobeerd iemand aan te randen. Hij was daarom in behandeling bij De Waag. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd gaat nu onderzoeken of zijn behandelaars fouten hebben gemaakt. Een woordvoerster benadrukt dat alleen naar deze zaak wordt gekeken en dat niet de hele instelling onderwerp van onderzoek is.

VERKACHT EN VERMOORD

Romy werd afgelopen juni meermaals verkracht en uiteindelijk om het leven gebracht door de destijds 14 jaar oude Brian N. Haar lichaam werd gevonden in een sloot in Achterveld. De rechter heeft N. veroordeeld tot een jaar jeugddetentie en jeugd-tbs. Dat is de zwaarst mogelijke straf voor een minderjarige.