Utrechtse kunstenares uit de bijstand door Dom-schilderijen

UTRECHT - Kunstenares Sophia Anastasia had jarenlang moeite om rond te komen van haar werk. Ze zat in de bijstand, maar dankzij haar populaire schilderijen van de Dom, is het tij gekeerd. "Mijn leven is echt enorm veranderd."
Het eerste exemplaar verkocht ze aan een kennis. "Ik liet 'm zien op mijn telefoon en hij zei meteen: 'hoeveel wil je ervoor hebben?' Dus ik zei: '1.000 euro?' 'Verkocht!", vertelt ze. "Ik was echt verbluft. Hij had het schilderij alleen op het kleine schermpje van m'n telefoon gezien!"

UIT DE BIJSTAND

Na het eerste schilderij verkoopt ze er nog drie. Daardoor verandert de Domtoren in korte tijd haar leven. "Ik ben uit de bijstand gekomen door de Dom te schilderen. Dat is echt een enorme verandering mijn leven. Ik wilde al tijden uit die bijstand komen, en nu is het gelukt."
De schilderingen van Utrechts bekendste highlight worden enthousiast ontvangen. In elk schilderij is de toren het stralende middelpunt, met de levendigheid van de stad op de voorgrond. "Hij is zo magnifiek", vertelt de kunstenares. "Utrecht is wel echt m'n stadsie. Als ik de Dom zie, ben ik thuis."

'DOM ONTDEKT'

De domtoren staat nu natuurlijk
, maar daar laat Sophia zich niet door weerhouden. Voorlopig blijft ze de Dom gewoon schilderen. "Eerst hoopte ik dat ik zou worden ontdekt, maar nu heb ik de Dom ontdekt en daar ben ik dankbaar voor."

Utrechtse kunstenares uit de schulden door Dom-schilderijen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.