21-jarige man uit Wijchen zes jaar de cel in voor neersteken Veenendalers

© Omroep Gelderland
VEENENDAAL - Een inwoner (21) uit het Gelderse Wijchen is veroordeeld tot zes jaar cel voor het neersteken van twee mannen uit Veenendaal. Tijdens Koningsnacht in 2016 ontstond er een gevecht in café De Drie Gezusters in Nijmegen, waarbij de dader een mes trok en de twee Veenendalers ernstig toetakelde.
De slachtoffers waren met een groepje naar het café gekomen om te vieren dat een van hen zijn diploma had bepaald. Een vriend van de Wijchenaar wordt op een bepaald moment handtastelijk bij de vriendin van een de mannen. Die vertelt hem op rustige toon om zijn vriendin met rust te laten, maar de jongen gaat niet weg.

ZWAARGEWOND

Ook de twee andere jongens van de groep, waaronder de verdachte, blijven staan. De slachtoffers komen erbij staan en proberen de boel te sussen, maar één van hen krijgt een klap in zijn gezicht en er ontstaat een vechtpartij. De dronken verdachte trekt vervolgens een mes en haalt uit. Hij steekt de Veenendalers in hun buik, rug en armen.
De beide mannen raakten zwaargewond. Bij een van hen moest de milt verwijderd worden. De andere man verloor 2,5 liter bloed. Het hof oordeelde dat het een wonder is dat de Veenendalers de steekpartij hebben overleefd.

SCHADEVERGOEDING

Naast zijn celstraf moet de Wijchenaar beide slachtoffers 20.000 euro schadevergoeding betalen.