Hoogbejaarde Utrechtse slachtoffer van 'laffe' babbeltruc

UTRECHT - Een Utrechtse vrouw op leeftijd is op slinkse wijze slachtoffer geworden van een babbeltruc. De daders wisten met een uitgebreide leugen haar pinpas en pincode te ontfutselen en namen meer dan 1.000 euro op. De politie noemt het een 'laffe daad'.
Gistermiddag belden de twee mannen aan bij de woning van het slachtoffer op de Taagdreef. Ze gaven aan dat de bal van een jong broertje in haar achtertuin terecht was gekomen en wilden een kijkje nemen. De pientere vrouw weigerde hen de toegang, maar de mannen waren volhardend en vroegen om een telefoonnummer.

PINCODE

De vrouw ging akkoord, liep de woning in en werd achtervolgd door de daders. Ze gaf haar telefoonnummer, waarna de mannen haar bedankten, omhelsden en weg gingen. Het slachtoffer vertrouwde het niet en ontdekte dat ze haar pinpas miste.
Kort hierna werd ze gebeld door iemand die zich voordeed als agent. Hij gaf aan dat haar pinpas gevonden was en ze enkel haar pincode nodig hadden. De opgeluchte vrouw gaf die zonder twijfel. Toen de echte agenten aan de deur kwamen, bleek dat het belletje niet door de politie was gedaan. Van de rekening van de vrouw was meer dan 1.000 euro gestolen.

SIGNALEMENT

De politie is een onderzoek gestart. De twee mannen zijn ongeveer 27-30 jaar oud. Ze hebben beiden donker haar en droegen donkere kleding. Eén van hen heeft een bol gezicht. Tipgevers kunnen bellen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.