Onterecht meer dan 100 euro geïnd bij honderden Utrechters met uitkering

UTRECHT - Door een fout bij het innen van de premie voor een collectieve zorgverzekering voor minima hadden 300 tot 400 Utrechters met een uitkering vlak voor de jaarwisseling minder geld op hun rekening dan de bedoeling was. Verzekeraar Zorg en Zekerheid inde vorige week onterecht de premie voor de U-Polis.
De premie voor de verzekering had bij de uitkeringsgerechtigden niet afgeschreven moeten worden, maar zou verrekend worden met de uitkering van januari. Zorg en Zekerheid gaat het geld zo snel mogelijk terugstorten. De gemeente belooft uit te gaan zoeken hoe het mis kon gaan.
Het bedrag dat onterecht werd afgeschreven, varieert afhankelijk van het zorgpakket. De premie voor een basispakket is 125 euro, en die voor een uitgebreid pakket is 172 euro. Ter vergelijking: een uitkering voor een alleenstaand persoon is iets meer dan 900 euro.
De collectieve zorgverzekering U-Polis is bedoeld voor personen met een minimuminkomen zoals mensen met een uitkering. Hiervoor was er een soortgelijke regeling bij Zilveren Kruis, maar die stopte en iedereen moest dus overstappen. Zo'n 13.000 mensen kozen voor de U-Polis, een verzekering van de gemeente Utrecht die wordt uitgevoerd door Zorg en Zekerheid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.