Circus voor blinden en slechtzienden in Amersfoort

AMERSFOORT - Cricus Arlette Hanson heeft deze winter speciale voorstellingen voor blinden en slechtzienden. Er is een zogeheten voelplein en blindentolk vertelt hoe de show verloopt.
Gisteren stond het circus in Amersfoort. "Ik omschrijf zo nauwkeurig mogelijk wat er op het toneel gebeurt", vertelt blindentolk Hilbert Geerling. "Ze moeten alles weten en tegelijkertijd lachen met het andere publiek."
Hij moet daarbij met veel dingen rekening houden. "Het moeilijke is dat je je moet voorstellen dat je niks kunt zien. En dat is vrij lastig. Daarom is het maar goed dat we voordat we gingen doen hebben geoefend met Iemand die vanaf de geboorte blind is, iemand die later blind is geworden en iemand die vrij slechtziend is."
De bezoekers van de voorstellingen kunnen daarnaast attracties aanraken. "Een blinde weet natuurlijk niet wat een trapeze is", zegt circusdirecteur Arlette Hanson. "Als je blind geboren bent dan ken je het woord, maar wat is het nou? Hier bij het voelplein laten we een blinde voelen wat het is. Dat het twee touwen zijn, dat er een stok aan vast zit en dat je eraan kunt hangen."
Wie de speciale voorstellingen van het circus nog wil bezoeken, kan later deze maand nog terecht in Oosterhout, Brussel, Vlaanderen en Helmond.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.