IJsselstein heeft duurzaam stadhuis: "We zijn er trots op"

© RTV Utrecht/Iris Tasseron
IJSSELSTEIN - Het vernieuwde stadhuis van IJsselstein is vanavond geopend. Dat deed burgemeester Patrick van Domburg tijdens zijn nieuwjaarstoespraak.
Het stadhuis van de gemeente is duurzaam geworden. Het heeft nu een warmte terugwininstallatie, een dak vol zonnepanelen en de kantoren hebben led-verlichting gekregen.

TROTS

"We zijn er trots op dat we kunnen zeggen: IJsselstein heeft een CO2-neutraal stadhuis", zei de burgemeester. "Een gebouw dat heel goed past in het duurzaamheidsbeleid dat door onze gemeenteraad is vastgesteld."
In het gebouw zitten niet alleen de ambtenaren van de gemeente. Ook de politie en woningbouwvereniging Provides zijn er gehuisvest.

WHATSAPP

In zijn toespraak stond de burgemeester ook stil bij het succes van de buurt-WhatsAppgroepen. Hij is er trots op en meldt dat er in een jaar tijd 48 groepen zijn opgericht. Dat zou bijdragen aan de veiligheid op straat en ervoor gezorgd hebben dat de criminaliteitscijfers met ruim negen procent zijn gedaald.
De burgemeester sprak ook over de ambtelijke samenwerking met de gemeente Montfoort die eind vorig jaar is stopgezet door de gemeenteraad van IJsselstein. Voor het terugdraaien van die samenwerking is twee jaar uitgetrokken. Volgens burgemeester Domburg zal dat veel energie vragen van het college van B&W en de ambtelijke organisatie. Samenwerking met gemeenten blijft wel op de politieke agenda staan.

VERKIEZINGSJAAR

21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Burgemeester Domburg liet in zijn toespraak nog weten dat er bijna overal wel gestemd kan worden. "U mag zelf kiezen; dichtbij huis, onderweg naar het werk of tijdens het boodschappen doen in een van de winkelgebieden."
Ook in de centrale hal van het vernieuwde stadhuis kan straks worden gestemd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.