'Er komen 92 appartementen op plek van alFitrah-moskee'

UTRECHT - Er zouden 92 appartementen komen op de plek waar nu de alFitrah-moskee staat. Projectontwikkelaar Hawking BV wil dat de nieuwe woningen "een kantelpunt voor de wijk Overvecht" worden.
Dat schrijft het AD naar aanleiding van een presentatie van de plannen. "De wijk moet nieuw elan krijgen", aldus de projectleider, die volgens het AD niet met zijn naam in de krant wil, omdat hij niet met alFitrah zou willen worden geassocieerd.
De projectontwikkelaar heeft een deal gesloten met de moskee: de organisatie van alFitrah krijgt 8.500 euro per ontwikkeld appartement. In totaal kan de moskee hier 600.000 euro aan overhouden. AlFitrah moet dan voor 1 juli 2018 het pand verlaten, met een mogelijke verlenging tot 31 december 2018.
Dat alFitrah geld kan verdienen aan de deal, heeft gezorgd voor "gemengde gevoelens" in de gemeenteraad. "Zo'n beslissing moet eigenlijk alleen gaan over de woningen, maar indirect beslissen we dan ook over het lot van alFitrah. Dat is een rare dubbele besluitvorming", aldus D66-raadslid Arjan Kleuver.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.