Verdachte overval buschauffeur Overvecht is 15-jarige jongen

UTRECHT - De verdachte die gisteren werd aangehouden voor de overval op een buschauffeur in de Utrechtse wijk Overvecht, is een 15-jarige jongen. De chauffeur werd bedreigd met een steekvoorwerp, de verdachte ging er met onbekende buit vandoor.
Gisteren werd op de Rio Brancodreef een buschauffeur overvallen. Niemand raakte daarbij gewond.
Na een burgernetmelding kon de jongen worden aangehouden. Medewerkers van het busbedrijf op de Bostondreef/Detroitdreef zagen iemand in de struiken zitten. Hij rende weg, maar kon door hen worden aangehouden. De verdachte voldeed aan het opgegeven signalement.
De jongen is overgebracht naar het bureau en zijn moeder is in kennis gesteld. De politie doet nader onderzoek.

GETUIGEN

De politie wil in contact komen twee specifieke getuigen die in de bus zaten. Het gaat om een licht getinte man van ongeveer 55 jaar oud met een sjaal, die iets heeft geroepen en de chauffeur heeft opgevangen.
Ook zoekt de politie naar een jonge vrouw van ongeveer 22 jaar met lang donker haar, een bril en een geruite rok.

CONTANT GELD

Naar aanleiding van de beroving roept de FNV chauffeurs van Qbuzz op voorlopig te rijden zonder contant geld en vervoersbewijzen. De bond is boos dat de streekvervoerder nog geen werk heeft gemaakt van het 'cashless' rijden, ondanks afspraken daarover. Volgens de FNV voelen de chauffeurs zich niet veilig tijdens hun dienst.