Deze week in het nieuws: autobranden en beuk valt om bij Beatrix

PROVINCIE UTRECHT - Losgeslagen dakpannen, omgewaaide bomen en loshangende takken. De berichtgeving over de eerste grote storm van afgelopen woensdag werd door velen deze week gelezen. Vooral het bericht over de beuk die omver ging in de tuin van kasteel Drakensteyn vonden veel mensen interessant.

BEATRIX

Het was eén van de opvallendste
over de storm. In de tuin van het kasteel in Lage Vuursche, waar de 79-jarige prinses Beatrix woont, waaide een grote beuk om. Vooral de zin: "Beatrix zelf bleef ongedeerd", werd door velen
. Haar hek liep trouwens wel forse schade op.
Door de storm moest de brandweer afgelopen woensdag ruim 250 keer uitrukken in onze provincie.

OUDEJAARSAVOND

Het aantal autobranden in de stad Utrecht is afgelopen weken opgelopen tot enkele tientallen. De berichtgeving daarover werd door veel van u gelezen. Vooral het
over de achttien autobranden op Oudejaarsavond werd vaak bekeken.
Op een interactieve kaart die RTV Utrecht bijhoudt is goed te zien dat de branden sinds Eerste Kerstdag vooral plaatsvinden in de wijken Hoograven en Kanaleneiland. Ook op de laatste dag van 2017 zijn daar weer voertuigen in brand gevlogen.
De VVD in Utrecht wil weten wat de gemeente kan doen om autobranden en andere incidenten rond de jaarwisseling te voorkomen. De partij heeft daarom schriftelijke vragen gesteld.

AMBULANCE MAAKT SALTO

Tot slot een bericht over een
die over de kop sloeg. Ook dat bericht van afgelopen dinsdag vonden veel lezers boeiend. Het ging toen mis op de De Meernbrug in Utrecht.
Het ongeval met de zogenaamde sololance gebeurde even na 14.30 uur bij de afslag van de A2. Het voertuig eindigde ondersteboven en kwam vlak voor een talud tot stilstand. Volgens een woordvoerder van politie ging het om een eenzijdig ongeval.
De schade aan de auto is aanzienlijk. Ook een lantaarnpaal is ernstig beschadigd. Hoe de auto van de weg raakte en wat de snelheid was is nog onduidelijk.