Gemeente doneert voor nieuwe bus dierenambulance

© RTV Utrecht/Jiri Glaap
MIJDRECHT - De gemeente De Ronde Venen doneert 500 euro voor een nieuwe bus voor de dierenambulance. Dat meldt de gemeente via Twitter. De bus van de dierenambulance brandde vannacht volledig uit.
Vanmiddag werd door de dierenambulance al een inzamelingsactie op touw gezet, om geld in te zamelen voor een nieuwe bus. Via de website zijn al meer dan honderd donaties gedaan, die samen al bijna goed zijn voor vierduizend euro. Uiteindelijk hoopt de dierenambulance 10.000 euro op te halen.
De dierenambulance brandde vannacht uit in Mijdrecht. De politie gaat uit van brandstichting en doet onderzoek.
Het personeel van de dierenambulance is aangeslagen, want de ambulance was belangrijk. "Het is gewoon onvoorstelbaar, er is helemaal niks meer van over." En niet alleen voor het vervoeren van zieke of gewonde dieren, vertelde medewerkster Mirjam Bosman: "Een overleden collega heeft nog in deze bus gezeten en we zaten altijd met elkaar in deze auto en we zeiden altijd, ze rijdt op onze schouder mee in deze auto, je had op de weg toch nog het gevoel dat ze bij je was."
Na het overlijden hingen de vrijwilligers van de dierenambulance ook haar jas als aandenken in de bus, maar daar is niet veel meer van over. "Hij is niet vergaan, maar wel zodanig beschadigd dat we hem niet meer kunnen dragen."

Dierenambulance brandt uit in Mijdrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.