Utrechtse politici in de race voor bestuurdersprijs

PROVINCIE UTRECHT - Twee bestuurders uit onze provincie zijn genomineerd voor de titel 'Beste Lokale Bestuurder 2017'. Het gaat om wethouder Victor Everhardt uit Utrecht en burgemeester Koos Janssen van Zeist. Ook is de Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk genomineerd, in de categorie 'Beste Bestuurder jonger dan 40 jaar'. De verkiezing is uitgeschreven door vakblad Binnenlands Bestuur.
De jury roemt de drie genomineerden om verschillende redenen. Wethouder Everhardt is volgens de jury een veelzijdige man: "Zo ontving hij in één week Sinterklaas, sloot een illegale shisha lounge en een zaalverhuurbedrijf én ontving 80 ambassadeurs van over de hele wereld."
Burgemeester Janssen van Zeist kan op andere goedkeuring rekenen: "Janssen staat midden in de samenleving, blijft altijd zichzelf en is buitengewoon betrokken bij zijn inwoners. Zo heeft deze burgemeester een actieve rol gehad in de zaak Anne Faber in Den Dolder, waarbij hij duidelijk wist waar zijn verantwoordelijkheden lagen en waar zij ophielden. Dat hij scoort op kwaliteiten als bewogen, rustig en betrokken wekt dan ook geen verbazing."
Lot van Hooijdonk wordt genoemd vanwege haar standvastigheid: "Het is duidelijk dat Van Hooijdonk één stip op de horizon heeft: een duurzaam Utrecht."
Vorig jaar ging ze er overigens met de titel vandoor. Victor Everhardt kreeg toen een eervolle vermelding omdat hij drie keer in de top 50 verscheen.
Stemmen kan via de website bestebestuurder.nl.