Sloop maakt weg vrij voor supergarage Bisonspoor

MAARSSENBROEK - De sloopwerkzaamheden voor de nieuwe parkeergarage bij winkelcentrum Bisonspoor in Maarssenbroek zijn begonnen.
De winkels blijven gewoon bereikbaar. Tijdens de sloop en nieuwbouw van de parkeergarage P1 wordt het Marktplein tijdelijk ingericht als parkeerplaats. De weekmarkt is dan bij het Safarigebouw. Als de parkeergarage klaar is wordt het Marktplein heringericht.
In januari is een groot deel van de verouderde P1-garage aan de Safariweg nog beschikbaar. Vanaf februari zal P1 volledig worden afgesloten tot de oplevering van de nieuwe parkeergarage, naar verwachting in oktober dit jaar.

MODERN

De nieuwe parkeergarage heeft vijf verdiepingen, biedt ruimte aan ongeveer 1100 auto's, beschikt over moderne toegangstechnieken en blijft gratis toegankelijk. Er zitten drie liften in en via de vernieuwde brug kunnen shoppers naar de etage van het winkelcentrum. Huurders en bezoekers van de kantoren gebruiken die ook als entree.
Verder is er ledverlichting en wordt gebruik gemaakt van natuurlijke ventilatie. De parkeergarage wordt geschikt gemaakt om op termijn te kunnen voorzien van een extra dak met zonnepanelen. Ontwikkelaar Aan de Stegge Twello maakt gebruik van haar eigen Parkdeck parkeersysteem. Dit bestaat uit een staalconstructie met slanke kolommen en monoliet afgewerkte, gladde betonvloeren met vloercoating en vlakke plafonds.
"Mensen zullen zich er prettig en veilig voelen. Overdag komt veel licht binnen en 's avonds weerkaatst het licht op de vlakke plafonds. Hierdoor wordt tevens aanzienlijk bespaard op de verlichtingskosten. Het ontbreken van brede kolommen zorgt ook voor een veilig gevoel", aldus Jeroen Drenth van Aan de Stegge Twello.

GEVELS

In de nieuwe garage geldt éénrichtingsverkeer en automobilisten moeten schuin inparkeren. De gevels zijn van onderhoudsarm aluminium gevelmateriaal. Door een verdraaiing van de aluminium lamellen zijn de achterliggende constructie en geparkeerde auto's nauwelijks zichtbaar.
Het hoofdtrappenhuis met de voetgangersbrug springen volgens de ontwikkelaar echt in het oog. Meer impressies van de parkeergarage vind je hier.
In en rondom het zogenoemde BISON Shopping Center gaat de komende jaren nog veel meer gebeuren. Zo zijn er plannen voor een woontoren en zal het winkelcentrum een metamorfose ondergaan.