Basisschool De Nijepoort begint het jaar in een nieuwe school

GROENEKAN - Basisschool De Nijepoort in Groenekan begon het nieuwe jaar vanochtend in een fonkelnieuw schoolgebouw. Duurzaam, milieuvriendelijk en eindelijk weg bij de snelweg.
Het oude gebouw staat pal naast de A27 en voldeed niet meer. Bovendien zat de basisschool eerst verdeeld over twee locaties. Groep 1 tot en met 5 zat in het oude gebouw, de oudere groepen zaten aan de overkant van de weg. Alle groepen komen nu samen in één gebouw.

LANG

De verhuizing heeft veertien jaar op zich laten wachten. Dat is best lang, zegt schoolleider Marjan van Grieken. "Maar eerst moesten we zoeken naar een nieuwe locatie en daarna naar een ontwerp en een architect. En daarna het aanbesteden en het overleg met de gemeente. Daar gaat tijd overheen."

VIES

Een clubje ouders en leerkrachten op het nieuwe schoolplein zegt nu wel blij te zijn met de verhuizing. "Het was gewoon letterlijk vies", zegt een van hen. "We hebben al lange tijd gedacht dat we naar nieuwbouw zouden gaan, dus telkens werd het oude pand wat opgelapt. Ik hoorde bijvoorbeeld net al een ouder zeggen: wat een heerlijk frisse wc's. In het oude gebouw waren al 45 jaar kinderen en kleuters aan het plassen. Dat was niet meer te harden."
Leerlingen zeggen het gebouw ook fijn te vinden al heeft een enkeling uit groep 8 nog wel een kanttekening. "Het is te klein. Je zit hier met de kleuters en alle groepen tot en met groep 8. Dat is super irritant."
Wat er met de oude school gaat gebeuren is niet bekend.

Schoolleider van Grieken: "Daar gaat tijd overheen"
"Het oude gebouw was gewoon vies"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.