Margreet huurt flat in Overvecht: hoe is het leven daar?

UTRECHT - De Utrechtse wijk Overvecht komt vaak negatief in het nieuws. Overlast, autobranden, armoede. Hoe is het om daar te leven en is de wijk niet veel meer dan dat? Margreet van Gils huurt er een tijd een flat aan de Falklanddreef om dat te ontdekken en laat ons elke maandag kennis maken met de bewoners van de wijk.
In deze eerste aflevering ontmoeten we Vlien en Guusta: twee vriendinnen die elkaar hebben leren kennen in de flat. De een kwam er als jong kind wonen op de achtste verdieping en verhuisde als volwassene naar de negende: Geen haar op haar hoofd er ooit weg te gaan! De ander komt uit de buurt van het Utrechtse Wilhelminapark en moet na 26 jaar nog altijd wennen aan Overvecht: "Mensen gaan er gewoon harder met elkaar om, ik haal het wel uit mijn hoofd om commentaar te geven."
In zo'n 10-hoog-flat kun je je als snel heel eenzaam voelen. "Misschien wel juist omdat je zo dicht op elkaar woont zoek je elkaar niet snel op, maar dan ben je wel alleen", vertrouwt een buurtbewoner ons toe. "Je hoort elkaar, je ruikt elkaars eten, je ligt wakker van elkaars kinderen, daar word je heel tolerant van."
Wat er zich achter de deuren van de flats in Overvecht afspeelt, ontdekt Margreet de komende maanden tijdens haar tocht door de wijk. Wilt u met haar afspreken, mail dan naar overvecht@rtvutrecht.nl.

Margreet: Hoe is het om te wonen in Overvecht?

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.